omslagfoto

DEBIEL – Wie is hier nou gek?

SYNOPSIS
DEBIEL is een korte jeugdfilm (15min.) over Yildiz, een Turks verstandelijk gehandicapt meisje. Zij komt terecht achter de schermen van een modeshow, Die dag gaat haar grootste wens in vervulling.

De film is het regiedebuut van Dewi Reijs.

De film komt mede tot stand door bijdragen van Dienst Kunst & Cultuur Rotterdam, het Amsterdams Fonds voor de Kunst en Stichting Nationaal Fonds Het Gehandicapte Kind en wordt geproduceerd in coproductie met het Rotterdamse multimediaplatform Bogue.

CROWDFUND
Op dit moment loopt er een crowdfund via platform Voor De Kunst. Klik hier om dit project mede mogelijk te maken én om onze video te bekijken.

Cast
Rahime Gungor
Maryam Hassouni
Sylvia van der Klooster
Ergun Simsek
Annemieke Bakker
Dewi Reijs
e.a.

Genre
Korte film (15′)

Regie & scenario
Dewi Reijs

Producent
In-Soo Radstake

Line producer
Ron Groenewoud

D.O.P.
Gerko Jonker

First A.D.
Aram van de Rest

Production design
Rosie Stapel

Geluid
Diego van Uden

REGISSEUR EN SCENARIST DEWI REIJS
Dewi Reijs is een aan de Amsterdamse Toneel en Kleinkunstacademie afgestudeerde duizendpoot in theater, film en televisie.
Naast haar toneelwerkzaamheden speelde ze gastrollen in onder andere de series: Shouf Shouf de serie, Flikken Maastricht, Seinpost Den Haag, Danni Lowinski, Moordvrouw en A’DAM E.V.A. Ook is ze bekend van de Douwe Egberts, UPC & Etos commercial. Ze was o.a. te zien in de films: Wolf, Ernst, Bobbie en de geslepen Onix, De Ein Fan `E Wrâld, Dolfje Weerwolfje en Accepted.

Niet alleen acteert ze, ook heeft ze verschillende toneelstukken geschreven en eveneens geregisseerd. Op de Toneelschool schreef ze de toneelstukken: VICTOR, IK EET ALLEEN ROZE APPELS, VERHUISDOOS ÉÉNMALIG en BOVEN JE HOOFD.
In de zomer van 2009 schreef en regisseerde ze de jeugdvoorstelling RAFI. Haar voorstelling LUCHT IN DE KEUKENKASTJES werd geselecteerd voor Hollandse Nieuwe 11, het festival voor jonge toneelschrijvers. In 2011 ging haar zelfgeschreven familievoorstelling: HET VERGETEN WOUD onder haar eigen regie in première.

In 2014 werd de korte internationale film PERJALANAN/THE JOURNEY geselecteerd voor het Balinale International Filmfestival en in 2015 voor het CinemAsia Film Festival. Dewi vertolkte in deze film de hoofdrol en schreef ook mee aan het script.
Dit jaar schreef ze ook het scenario voor de korte film DE HEILIGE MAAGD, dat werd geselecteerd en verfilmd binnen het Regiofilmproject van reclamebureau OneBigAgency en uitgeverij Wegener voor jong filmtalent.