HET BOMBARDEMENT

HET BOMBARDEMENT

Het is 9 mei 1940, Rotterdam. De dreiging van een aanstaande oorlog met Duitsland is zeer groot en het zijn onzekere tijden als op die dag EVA, een prachtige, jonge vrouw, bij het statige Hotel Atlanta in Rotterdam aankomt.

Eva is geboren uit een Rotterdamse moeder en een Duitse vader. Eva zal zich voor haar familie opofferen door te trouwen met een Dick, een rijke en welgestelde weduwnaar waar ze niet van houdt, maar die Eva en haar familie naar het veilige Amerika zal meenemen.

VINCENT is een jonge Rotterdammer die ’s avonds zijn droom najaagt om even goed te worden als de Rotterdamse wereldkampioen boksen Bep van Klaveren, maar overdag werkt als piccolo in Hotel Atlanta. Als hij Eva voor het eerst ziet is hij op slag verliefd op deze mooie, maar voor hem onbereikbare vrouw. Zij zal namelijk over vijf dagen in het huwelijk treden met Dick.

Als op 10 mei de Duitsers ons land binnen vallen is de oorlog een feit. Nederland verkeert in shock en er heerst chaos, paniek en alles verandert… 

Vincent en Eva worden tijdens deze roerige dagen stiekem verliefd op elkaar.
Hoe mooi en pril deze verboden liefde ook is, het kan het aanstaande huwelijk met Dick niet voorkomen.

Op 14 mei, de dag dat Eva in de St. Laurenskerk met Dick in het huwelijk zal treden, breekt echter de hel los boven Rotterdam. Even over half twee in de middag barsten de bombardementen los boven de historische binnenstad van Rotterdam. 97.000 Kilo Duitse brisantbommen verwoesten in nauwelijks een kwartier wat in eeuwen daarvoor is opgebouwd.

Lukt het Vincent om zijn grote liefde Eva te redden uit het bombardement? 

HET BOMBARDEMENT is een film over een onmogelijke liefde die zich afspeelt vlak voor en tijdens het bombardement op Rotterdam. Een bombardement dat in de film net zolang zal duren als het ook in werkelijkheid heeft plaats gehad.

Regisseur
Ate de Jong 

Producers
Rene Huybrechtse
Paul Ruven
San Fu Maltha

Co-producers
In-Soo Radstake

Scenario
Ate de Jong
Paul Ruven

Genre
Speelfilm (’90)

Omroep
TROS

Website
http://www.bombardementdefilm.nl/
Facebook