HET GEHEIM VAN DE HEMA

HET GEHEIM VAN DE HEMA

Documentary (’52 / ’90)

Regisseur Yan Ting Yuen is geboren in Hong Kong, maar woont al meer dan dertig jaar in Nederland. Ze heeft vrienden en familie verspreid over de hele wereld en draagt tassen van Jimmy Choo, schoenen van Tod’s en Marni, kleren van Philippa K, Dries van Noten en Yamamoto. Zelf zegt ze: “Eigenlijk ben ik een Pradagirl, maar mijn felgekleurde panties koop ik toch bij de HEMA.”

Diezelfde HEMA stond 2010 voor het tweede achtereenvolgende jaar bovenaan bij alle Nederlanders als het meest onmisbare merk van Nederland. Iedere Nederlander houdt van de HEMA maar… de HEMA wil méér: het legendarische warenhuis, sinds 1926 niet meer weg te denken uit ons leven, is bezig met de grote sprong in het diepe: de verovering van de wereldmarkt en heeft winkels in België, Duitsland en sinds kort ook Frankrijk.

Het meest Hollandse warenhuis van Nederland gaat de wijde wereld veroveren.
Een verhaal over vallen en opstaan, over worst, wc-borstels en hippe jurkjes. En over die typische Nederlandse boerenslimheid.
Kortom, wat is nou toch het geheim van de HEMA?
HET GEHEIM VAN DE HEMA is ontwikkeld en wordt gerealiseerd binnen het Teledoc-project.
TELEDOC is een samenwerking tussen de Publieke Omroep, het CoBO-Fonds en het Filmfonds.
Een Teledoc is een lange documentaire met een eigentijds Nederlands onderwerp, dat op een prikkelende, toegankelijke en cinematografische manier wordt verteld en bestemd is voor een breed publiek. Niet weggestopt in de uithoeken van de avond, maar op prime time op de Nederlandse televisie.
Regisseur
Yan Ting Yuen 

Producers
In-Soo Radstake
Esther van Messel

Uitvoerend Producent
Marius Maurits

Genre
Documentaire (’52 / ’90)

Omroep
VPRO

Commissioning Editor
Barbara Truyen