PARRADOX

Paradox

Documentary (’52 / ’90)

PARRADOX vertelt het verhaal over het succes, de ondergang en de wederopstanding van de legendarische Surinaams-Nederlandse filmmaker Pim de la Parra. Het is een ontroerende en humoristische reis door De La Parra’s filmwereld van de jaren zestig tot en met de jaren negentig. Gedreven door films, ego, vrouwen en geld, viert De la Parra het leven terwijl hij tientallen films regisseerde en produceerde. PARRADOX gaat over een man met een ongelooflijke veerkracht, energie en wijsheid die continue laveert tussen genialiteit en gekte. Hij gaf de Nederlandse Film een gezicht en was en is een inspiratiebron voor velen. Een opkomende regisseur kijkt met respect en kritische nieuwsgierigheid naar een icoon van de Nederlandse film en schildert tegelijk een lang verwacht portret van één van de kleurrijkste filmmakers van Nederland. Acteurs, producenten, regisseurs en familieleden geven hun ongezouten mening over enfant terrible Pim de la Parra. PARRADOX is een film over creativiteit en passie, over winnen er verliezen, over geluk en verdriet. Met o.a. Willeke van Ammelrooy, Frans Bromet, Alejandro Agresti, Paul Verhoeven, Erik de Bruyn, Thom Hoffman, Sylvia Kristel, Kenneth Herdigein, Hugo Metsers Sr., Paul Ruven, Nouchka van Brakel, Liz Snoyink en Frans Weisz. PARRADOX is tot stand gekomen met steun van Mediafonds, Rotterdam Media Fonds, Nederlands Fonds voor de Film, De Joodse Omroep en EYE Film Instituut Nederland.
Regisseur
In-Soo Radstake 

Producers
In-Soo Radstake
San Fu Maltha
Bruno Felix
Femke Wolting

Genre
Documentaire (’52 / ’90)

Co-producer
De Joodse Omroep

Festivals
IDFA 2010 – In Competitie Beste Nederlandse Documentaire & First Appearance Competitie

Awards en Nominaties
Nominatie Beste Nederlandse Documentaire IDFA 2010

Website
www.parradox.nl

International sales
First Hand Films