CARMEN VAN HET NOORDEN

CARMEN VAN HET NOORDEN

feature film (’85)

Wie lust en liefde met elkaar verwart komt bedrogen uit.
CARMEN VAN HET NOORDEN vertelt het liefdesdrama rond de jonge en onzekere rechercheur Joz, die op het punt staat te trouwen met Maryam. Onverwachts krijgt hij een grote zaak toegewezen rond de moord op een prostituee. Zijn relatie komt op losse schroeven te staan wanneer hij door het onderzoek de verleidelijke Carmen ontmoet, een mooie vrijgevochten en ambitieuze jonge vrouw. Hij kan niet aan Carmen ontkomen en zet zijn toekomst op het spel. Joz zet al zijn principes aan de kant en wordt wie hij niet wil zijn…
Carmen van het Noorden is geïnspireerd op het boek ‘Carmen’ van Prosper Mérimée, de opera ‘Carmen’ van Bizet & de Nederlandse film ‘Een Carmen van het Noorden’ uit 1919 van Maurits Binger en Hans Nesna.
Regisseur
Jelle Nesna 

Producers
In-Soo Radstake
San Fu Maltha

Scenario
Maarten van Hinte
Karin van der Meer
Jelle Nesna

Camera
Harm Griekspoor

Componist
Perquisite

Genre
Speelfilm (’85)

Festivals
Nederlands Film Festival 2009 (première)
Cairo International Film Fesitval 2010
Chennai Film Festival 2011
Kolkata Forum of New Cinema 2011

Awards en Nominaties
Gouden Kalf Beste Muziek 2009

Website
www.carmenvanhetnoorden.nl

Distributeur
Benelux Film Distributors

Dangerous Woman
Pobresa