SPION VAN ORANJE

SPION VAN ORANJE

Feature film (’90)

Als Nederland wordt bedreigd door de terroristische tweelingbroer van de onhandige couturier Francois van Vliet, is Francois de enige die ons kan redden. Francois moet de plaats van zijn broer, Bruno, innemen om hem te stoppen. Bruno beraamt plannen om Nederland te vernietigen en Francois moet zich ontpoppen tot redder des vaderlands.Hij wordt in deze missie bijgestaan door geheimagenten Mustafa en Lena. Het is echter nog maar de vraag of Francois zelf niet meer schade aanricht dan zijn broer. Met in de hoofdrollen: Paul de Leeuw, Najib Amhali en Jennifer Hoffman en daarnaast rollen voor Nelly Frijda, Plien van Bennekom, Fred Goessens, Hans Kesting en cameo’s van veel bekende Nederlanders.
Regisseur
Tim Oliehoek 

Producers
Jeroen Beker
Frans van Gestel
San Fu Maltha

Co-producers
In-Soo Radstake
A Private View
VARA

Scenario
Thijs van Marle

Camera
Rolf Dekens

Montage
Peter Alderliesten

Genre
Speelfilm (’90)

Festivals
Nederlands Film Festival 2009

Awards en Nominaties
Gouden Film Award voor meer dan 100.000 bezoekers

Distributeur
A-Film

Website
www.spionvanoranjedefilm.nl