HGVDH_POSTER_DEFDEF

FILM “HET GEHEIM VAN DE HEMA” GESELECTEERD VOOR COMPETITIE IDFA

De film HET GEHEIM VAN DE HEMA van regisseur Yan Ting Yuen is geselecteerd voor het International Documentary Film Festival in Amsterdam (IDFA). De film strijdt mee in de competitie beste Nederlandse documentaire en beleeft op 18 november 2012 haar wereldpremière in het Tuschinski theater in Amsterdam.

De HEMA is voor veel Nederlanders een onmisbaar merk. In het ruim 85-jarig bestaan is de winkelketen uitgegroeid tot een nationaal icoon, maar het bedrijf wil meer. Filmmaakster Yan Ting Yuen volgde een jaar lang CEO Ronald van Zetten en zijn team in hun ambitie van HEMA een wereldmerk te maken.

Het warenhuis, opgericht in 1926, is bezig met een grote sprong voorwaarts. In de afgelopen jaren opent het bijna 400 winkels in binnen- en buitenland. HEMA heeft inmiddels filialen in België, Duitsland en sinds kort ook in Frankrijk. De rest van de wereld moet volgen en in de film zien we dan ook van dichtbij hoe de eerste stappen worden gezet op de retailmarkt van China.

De film biedt een unieke, open, humoristische en persoonlijke inkijk in het warenhuis waar elke Nederlander mee opgroeit en binnenkort misschien ook de rest van de wereld. Een verhaal over vallen en opstaan en die typische Nederlandse boerenslimheid.

HET GEHEIM VAN DE HEMA is een productie van In-Soo Productions in coproductie met de VPRO, en is tot stand gekomen in het kader van Teledoc; een samenwerking van het CoBO fonds, het Nederlands Filmfonds en NPO. De film wordt op 7 januari 2013 om 20.25 uur uitgezonden bij de VPRO op Nederland 2.

Regisseur Yan Ting Yuen
Regisseur Yan Ting Yuen is geboren in Hong Kong en woont al dertig jaar in Nederland. Na haar studie Communicatiewetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam werkt Yuen in de Nederlandse omroepwereld als researcher en regisseur. In 2001 maakt ze haar regiedebuut met de documentaire film ‘Chin.Ind.’ (Gouden Kalf nominatie). Haar tweede film ‘Yang Ban Xi- de 8 model werken’ wordt genomineerd voor de Grand Jury Prize op het Sundance festival 2005. Momenteel werkt Yuen aan diverse projecten, waaronder een documentairefilm over de Occupy beweging in Amsterdam en een speelfilm dat zich zal afspelen in Hong Kong

Producenten In-Soo Radstake & Esther van Messel
In-Soo Productions is het productiebedrijf van In-Soo Radstake dat sinds 2006 speelfilms, documentaires en televisieprogramma’s produceert. O.a. de speelfilms CARMEN VAN HET NOORDEN, SPION VAN ORANJE en recent HET BOMBARDEMENT dat eind 2012 in première gaat, en o.a. de documentaires MADE IN KOREA, PARRADOX (Nominatie Beste Nederlandse Film IDFA 2010).

Esther van Messel is Nederlandse, geboren 1965 in Wenen en woonachtig in Zwitserland. Sinds 1998 leidt Van Messel haar bedrijf FIRST HAND FILMS in Zürich en Berlijn voor de internationale distributie van documentaires, TV series en speelfilms. In 2012 zijn dat meer dan 250 films en producenten uit de hele wereld.